Kontaky-modul

Kromě prvního operačního programu OP PIK (psali jsme zde) schválíla Evropská Komise další dva operační programy pro období 2014-2020. Následně pak na tyto kroky mohou být vyhlášeny samotné výzvy.

Dalším ze schválených operačních programů  je operační program Životní prostředí , dotace je možné využít na snížení energetické náročnosti veřejných budov (zateplení), pořízení svozového vozidla, odstraňování ekologických zátěží či na vybudování protipovodňových opatření, první výzvy by měly být vyhlášeny již 14. 8. 2015, další budou následovat v říjnu 2015. Celkově se bude rozdělovat částka 7,889 mld. Kč, v rámci OP ŽP mohou žadatelé získat až 85% dotační podpory.

Žádosti budou přijímány prostřednictvím informačního systému MS2014+ (IS KP14+) po schválení Programového dokumentu OPŽP Evropskou komisí a schválení hodnoticích kritérií Monitorovacím výborem OPŽP.

Avízo výzev naleznete zde: http://www.opzp.cz/dokumenty/48-avizo-vyzev-opzp-2014-2020?verze=1

Dalším schválneným programem je operační program Zaměstnanost, Operační program Zaměstnanost 2014 – 2020 bude plynule navazovat na OP Lidské zdroje a zaměstnanost  v období 2007 – 2013. V nové struktuře dotační podpory bude věnováno úsilí o zachycení specifik potřeb trhu práce a zohlednění dopadů výsledků čerpání dotací v předchozím období.

Dotace je možné využít na další profesní vzdělávání zaměstnanců, vybudování a provoz zařízení péče o děti, aktivity směřující k sociálnímu začleňování a mnoho dalšího. Podle předběžného harmonogramu budou první výzvy otevřeny již v květnu.

Další na : http://www.dotaceeu.cz/cs/Kalendar-akci?t=4#Tabs

 

 

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates