Kontaky-modul

Dne 7. listopadu se v prostorách Prague Hotel Marriott uskutečnilo diskusní setkání na téma „Evropské cíle v energetice do roku 2030“.
Dle Programu diskusi zahájil vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Jan Michal. Ve svém vystoupení objasnil energetické cíle do roku 2030 a doplnil, jak se do jejich formování  promítl současný politický vývoj.


Daniel Beneš, generální ředitel ČEZ, a. s. podrobně vysvětlil, jak se přijetí nových  evropských cílů odrazí v české energetice. Tomáš Novotný (náměstek ministra průmyslu  a obchodu pro fondy EU, výzkum, vývoj a inovace) objasnil, jakým způsobem se tyto  energetické cíle promítnou do konkurenceschopnosti průmyslu na lokální a evropské úrovni.

V závěru diskuze vystoupil Pavel Zámyslický (ředitel odboru změny klimatu Ministerstva životního prostředí), který odpověděl na otázky, zda dokážou nabídnuté nástroje EU plnit evropské klimaticko-energetické cíle, tj. snižování dopadů na klima a životní prostředí.
Dále pokračovala velmi zajímavá panelová diskuse včetně odpovědí na otázky diskutujících i účastníků setkání. Závěrem byly projednány možnosti a termíny realizace dotačních projektů EU v rámci nového programovacího období 2014-2020, včetně Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost - OPPIK (MPO).

 

Fotogalerie:

http://www.ivd.cz/cs/energeticka_bezpecnost_cr/evropske_cile_energetice_do_roku_2030?tab=galerie

Ing. Jiří Kolář

Předseda Energetické sekce KHK Střední Střechy

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates