Kontaky-modul

Přeji hezký den členům Výboru MAS,

Žádám Vás o hlasování per rollam a to Váš souhlas s podáním předběžného zájmu do Modernizačního fondu za naší MAS, podmínky jsou v příloze. Hlasování zahajuji z pověření paní předsedkyně dnes tj. 28.1.2021 v 10:00 hodin a ukončuji zítra 29.1.2021 v 17:00 hodin.

Vyplnění předběžného zájmu nás k ničemu nezavazuje, ale díky němu budeme moci příp. z modernizačního fondu financovat v budoucnu projekty  na úspory energii.

Návrh usnesení:

Výbor MAS Střední Polabí, z.s. souhlasí s podáním předregistračního záměru do Modernizačního fondu viz. příloha projektový záměr RES+.

Hlasování probíhá odpovědí na můj e-mail:

Hlasuji PRO

Hlasuji PROTI

Zdržuji se hlasování

Vysvětlení je níže z NS MAS a v přílohách tohoto e-mailu:

Státní fond životního prostředí vypsal předregistrační Výzvu k předkládání projektových záměrů v rámci programu 2 (RES+) Modernizačního fondu, který bude disponovat zhruba 60 - 80 mld. Kč. V jeho rámci bude možné čerpat dotace na výstavbu fotovoltaických, větrných a malých vodních elektráren, na geotermální zdroje a akumulační systémy, tedy obnovitelné zdroje použitelné i pro Vaši komunitu. To potvrdil i mluvčí MŽP, Ondřej Charvát v tomto článku. Na tuto výzvu bude navazovat výzva v Programu 8 - určeného na podporu vzniku komunitních energetických společenství založených za účelem uspokojení svých energetických potřeb. Toto by pro zapojené MASky mohlo znamenat v dlouhodobém horizontu finance na komunitního energetika na každé MASce, neboť Modernizační fond je plánován na 10 let a hradí se z emisních povolenek, které rostou.

Proč jít do výzvy organizovaně v co možná největším počtu MAS?

Důvodem, proč podat předregistrační záměr je to, že na základě podaných záměrů bude SFŽP společně s ministerstvem životního prostředí ladit finální podmínky dotačních výzev, včetně rozhodnutí o jejich charakteru a množství. Je proto důležité z našeho území ukázat, že zájem o obnovitelné zdroje nemají pouze velcí hráči v energetice a kraje, ale i venkov a jeho občané, samosprávy a firmy.

Pokud byste měli o dotaci předběžný zájem, stačí orientačně vyplnit tento Formulář předregistračního záměru a poslat ji na adresu  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. s předmětem „Projektový záměr do programu RES+“ do 1. 2. 2020. Nejedná se však o dotační žádost jako takovou, ale o pouhou indikaci Vašeho zájmu. Jeho podání je však prozatím nutnou podmínkou podání žádosti o dotaci v rámci ostré výzvy, které SFŽP začne vypisovat v prvním čtvrtletí roku 2021.

V případě dotazů k modernizačnímu fondu kontaktujte Evu Neubergovou, která absolvovala školení pro MAS a tento týden v pondělí pořádala školení pro členy MAS.

Přeji hezký den a děkuji Vám za hlasování,

Za MAS Střední Polabí, z.s.

 

Barbora Roušarová

Vedoucí CLLD

Tel: 774 842 464

Náš Facebook

Hledat

Free business joomla templates